Praxe

Často se na nás obracíte s žádostí o podporu v praxi – není však aktuálně už v našich silách účastnit se vašich aktivit v zařízení, kam docházíte poskytovat canisterapii, umíme vám ale zprostředkovat praxi s následnou zpětnou vazbou a metodickým vedením v našem zařízení, s našimi klienty. Zároveň jsme pro vás připravili možnost účastnit se videotréninku, a to jak prezenčně, tak i v online podobě. 

Praxe v naší školce

Po předchozí dohodě je možné domluvit si zrealizování praxe v naší školce. Prakticky to probíhá tak, že přijedete na canisterapii do našeho zařízení – předem se domluvíme, zda máte zájem o individuální nebo skupinové terapeutické intervence (1 nebo více dětí). Dopředu vám řekneme, co bude cílem canisterapie, vy se na ní nachystáte a přijedete k nám. U canisterapie bude přítomen některý z našich terapeutů – lektorů (nejčastěji Mgr. Barbora Janoudová), kteří vám poskytnou zpětnou vazbu s následnými doporučeními pro praxi a v případě potřeby poskytnou i metodické vedení během samotné canisterapie (zejména u začínajících CT týmů). 

Praxemi vás provedou:

Mgr. Barbora Janoudová

speciální pedagožka a celostní terapeutka

Bc. Martin Janoud

speciální pedagog a rehabilitační pracovník

Doba trvání praxe (přímá práce s klienty) je cca 60 minut a následných 60 – 90 minut probíhá zpětná vazba a předání doporučení pro další profesní rozvoj. 

Cena za tuto službu je 1 500,- Kč a fakturujeme ji jako konzultační a poradenskou činnost – často ji proplácí zaměstnavatel nebo organizace, kam docházíte poskytovat canisterapii. 

Praxe se uskuteční v našem centru komplexní péče v Kralupech nad Vltavou (Přemyslova 521/84). 

V případě zájmu o praxi u nás, se můžete přihlásit ZDE

Videotrénink

Videotréninky jsou společná setkání aktivních canisterapeutů za účelem pozorování natočených videozáznamů z vlastní praxe. Tyto videozáznamy jsou okomentovány ze strany terapeuta, postupně jsou rozebrány z pohledu metodiky, komunikace, cílů terapie a efektivity, je poskytnuta zpětná vazba na celou terapeutickou intervenci, téma je následně více teoreticky rozebráno a ve skupině diskutováno. Primárně bychom rádi, kdyby tato setkání byla inspirativní a sloužila jako možnost předávání dobré praxe. 

Videotréninkem vás provedou vždy dva z našich terapeutů:

Konkrétní dvojice bude vždy zveřejněna ve vypsané události.

Mgr. Barbora Janoudová

speciální pedagožka a celostní terapeutka

Bc. Martin Janoud

speciální pedagog a rehabilitační pracovník

Mgr. Lucie Kovářová

psycholožka a psychoterapeutka

Mgr. Karolína Ranglová

speciální pedagožka a psychoterapeutka

Setkání budou v rozsahu 8 hodin.  

Cena za účastníka je 2 000,- Kč. 

Minimální počet účastníků pro konání události je 10, maximální počet 15 – aby bylo možno shlédnout videa všech účastníků. V případě, že by někdo z účastníků chtěl pouze účast bez zpětné vazby na vlastní video, může se akce účastnit nad limit (max. dalších 5 osob bez vlastního videa v prezenční variantě, v online verzi lze více). 

Prezenční setkání se budou konat v našem centru komplexní péče v Kralupech nad Vltavou (Přemyslova 521/84). Online varianta proběhne přes platformu Zoom. 

V případě zájmu o videotrénink, se můžete přihlásit prostřednictvím vypsané události na našem Facebooku. Sledujte prosím, zda je vypsaná akce prezenční nebo online. Pokud není aktuálně vypsaný žádný termín, sledujte naše události, až budeme mít časový prostor, termín vypíšeme. 

Závazná přihláška – praxe ve školce MANNAZ

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram